Volendam-middenvelder: 'Kreeg vijf maanden mijn geld niet, nu is de club failliet'

Volendam-middenvelder: 'Kreeg vijf maanden mijn geld niet, nu is de club failliet'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 20:39ma 17-09-2018 om 20:39

De 31-jarige Boy Deul keerde deze zomer terug naar Nederland en tekende een contract bij FC Volendam. Daarvoor speelde hij in Oekraïne voor PFK Stal en in Cyprus voor Pafos FC. Vooral aan zijn tijd in Oekraïne houdt hij niet bepaald warme herinneringen over.

"Het is heel erg koud, de mensen spreken nauwelijks Engels. We moesten ook heel veel reizen. We zaten in Kiev, maar we speelden onze thuiswedstrijden in Dnipro. We moesten elke keer zes uur met de trein. Bij uitwedstrijden kon het zelfs langer zijn", vertelt de middenvelder in gesprek met VICE Sports.

"Na een jaar vond ik het wel mooi geweest. Ik kreeg op een gegeven moment ook vijf maanden mijn geld niet", vervolgt Deul, die in Nederland ook actief was voor FC Emmen. Dat geld heeft Deul nog altijd niet gehad. "Nee, dat zit er ook niet meer in. De club waar ik speelde, Stal Kamjanske, is dit jaar failliet gegaan. Na de eerste en tweede maanden zonder inkomen begon ik mezelf wel af te vragen waar het bleef. Als teamgenoten spraken we er vaak onderling over. Ja, het komt, bleef de president steeds volhouden. Ondertussen liepen de vaste lasten gewoon door."

Deul ondernam geen juridische stappen. "Ik ben blij dat ik niet naar de FIFA ben gestapt, dat had me nog meer geld gekost. Maar goed, het leven gaat door. Wie weet komt het ooit nog. Hoogstwaarschijnlijk niet. Het heeft ook geen zin om boos of agressief te worden. Dan krijg je niet ineens wél je geld. Van een kale kip kun je niet plukken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws