'PSV lijkt beter gewapend tegen topploegen dan 'dominerend' Ajax'

'PSV lijkt beter gewapend tegen topploegen dan 'dominerend' Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 08:56di 18-09-2018 om 08:56

Taco van den Velde en Simon Zwartkruis, verslaggevers van Voetbal International, denken dat PSV wel eens beter berekend kan zijn op Champions League-voetbal dan Eredivisie-concurrent Ajax. De Eindhovenaren nemen het dinsdagavond op tegen FC Barcelona.

"Ik denk dat Ajax de betere spelers heeft en PSV is wat flexibeler", zegt Van den Velde op de website van VI. "Ajax heeft een speelwijze waarin ze domineren, maar ze geven wel wat ruimte aan de tegenstander. Ik ben benieuwd hoe dat dadelijk gaat tegen betere ploegen. Ik heb het gevoel dat PSV zich daar misschien wat beter tegen gewapend heeft. Ajax zal wat meer moeite hebben om terug te plooien en vanuit een strakke organisatie te spelen."

Ook Zwartkruis ziet dat PSV meer wapens heeft dan de Amsterdamse rivaal. "Ik vind PSV heel volwassen, de stabiliteit is heel groot. PSV is minder dan Ajax afhankelijk van individuele bevliegingen. Ziyech en Tadic zijn de mannen die het verschil maken, terwijl bij PSV het gevaar uit meer hoeken kan komen. Daar gaan ze nog veel plezier aan beleven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws