Ten Hag wijst Hendriks terecht: 'Jullie zijn heel onrustig, helemaal niet nodig'

Ten Hag wijst Hendriks terecht: 'Jullie zijn heel onrustig, helemaal niet nodig'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 21:17wo 19-09-2018 om 21:17

Ajax-trainer Erik ten Hag was na de 3-0 overwinning op AEK Athene vol lof over zijn team. De 48-jarige Tukker vond dat de Amsterdammers volwassen hadden gespeeld en prees vooral de bijdrage van de invallers.

Ten Hag stond na afloop van de Champions League-wedstrijd Veronica te woord. "We hebben meer dan elf basisspelers. Onze kern is breed en iedereen gaat mee in het niveau", liet de trainer weten tegenover interviewster Hélène Hendriks. Deze stelde dat Ajax voor rust slordig met zijn kansen omging, maar werd gecorrigeerd door Ten Hag. "Jullie zijn heel onrustig, dat is helemaal niet nodig. Ik ken de Europese wetten. Je moet investeren in je kansen en ze benutten wanneer het moment daar is.

De trainer had Donny van de Beek buiten de basis gelaten en de voorkeur gegeven aan Carel Eiting. "Ik heb het vooraf uitgelegd aan Donny. We spelen tegen een gesloten ploeg, dus ik heb gekozen voor voetballend vermogen van achteruit", motiveert Ten Hag zijn keuze. "Bovendien speelt Carel het hele seizoen al geweldig."

Poll

Gaat Ajax overwinteren in de Champions League?

(9818 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws