Advocaat gooit Utrecht om: 'Hij klaagde altijd over de verkeerde positie'

Advocaat gooit Utrecht om: 'Hij klaagde altijd over de verkeerde positie'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 15:12vr 21-09-2018 om 15:12

Het debuut van Dick Advocaat als trainer van FC Utrecht gaat niet onopgemerkt voorbij. De zeventigjarige Hagenaar gooit de opstelling van de Domstedelingen meteen om.

Advocaat kiest voor een 4-3-3-formatie tegen Feyenoord, waar voorganger Jean-Paul de Jong nog 4-4-2 heilig verklaarde. "Die kans is zeker aanwezig omdat ik vond dat de spitsen niet echt raad wisten met de manier van spelen, laat ik het zo zeggen", aldus Advocaat, geciteerd door Voetbal International. "Zelf hebben ze altijd in een 4-3-3 gespeeld. Tannane is een 4-3-3 speler, Kerk ook."

Advocaat hint dat 'één of twee andere spelers' gaan starten tegen Feyenoord. Eén van hen is Cyriel Dessers. "Dessers klaagde altijd dat hij op de verkeerde positie speelde. Hij is van origine een spits. Dan mag hij in de spits beginnen en het laten zien."

De spelers van Utrecht bepalen het syteem, doceert de Kleine Generaal. "Je moet niet een systeem heilig verklaren als je de spelers niet heb. Ik denk – en misschien heb ik het helemaal verkeerd – dat dit voor de spelers wat makkelijker is. 4-4-2 is voor een tegenstander lastig om te bespelen, maar het moet wel op elkaar afgestemd zijn. Dat vond ik niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws