Karius: 'Heb niks tegen Ramos, maar kan mijn fouten anders niet verklaren'

Karius: 'Heb niks tegen Ramos, maar kan mijn fouten anders niet verklaren'

24-09-2018 09:45
12

Loris Karius vertrok deze zomer met de staart tussen de benen bij Liverpool na zijn blunders in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Zelf ontkent de 25-jarige Duitse doelman echter dat hij is bezweken onder de massale druk.

"Ik had bij Liverpool kunnen blijven en een paar wedstrijden kunnen spelen, maar ik wilde per se ergens eerste keuze zijn", zegt Karius tegen BILD, geciteerd door Voetbal International. "Niemand heeft me gevraagd om te vertrekken en ik ben zeker niet gevlucht. Ik vind gewoon dat ik op mijn leeftijd veel moet spelen. Na de transfer van Alisson Becker heb ik besloten naar Besiktas te vertrekken."

Karius geeft wel toe dat hij in een lastig parket zat op Anfield. "De druk vanuit de media en het publiek werd zo groot dat Liverpool moest reageren. Dat was niet goed voor mijn positie, maar dat hoort bij het voetbal. Ik weet dat ik waarschijnlijk nog honderd vragen zal krijgen over mijn fouten in de finale, maar ik kan er niks meer aan veranderen en heb er zelf een streep onder gezet."

Na de Champions League-finale kwam naar buiten dat Karius vermoedelijk een hersenschudding had opgelopen na een botsing met Sergio Ramos. Zijn fouten zouden het gevolg zijn geweest van die hersenschudding. "Hij speelt altijd op de grens van het toelaatbare, maar ik heb niks tegen hem. Onder normale omstandigheden kan ik mijn fouten niet uitleggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie