In het kort: PSV met vol uitvak op Wembley, blessures bij Die Mannschaft

In het kort: PSV met vol uitvak op Wembley, blessures bij Die Mannschaft

08-10-2018 16:48
41

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSV gesteund door vol uitvak
PSV heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de laatste 2000 beschikbare kaarten voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen Tottenham Hotspur snel zijn uitverkocht. PSV zal op dinsdag 6 november tijdens de wedstrijd in het Wembley Stadium gesteund worden door 4200 supporters.  

Duitsland geteisterd door blessures
Duitsland heeft te kampen met veel blessuregevallen in aanloop naar de Nations League-duels met Nederland en Frankrijk. Eerder werd al bekend dat Borussia Dortmund-aanvoerder Marco Reus zich heeft afgemeld.

Later haakten ook Kai Havertz (Bayer Leverkussen) en Antonio Rüdiger (Chelsea) geblesseerd af. Ilkay Gündogan van Manchester City ontbreekt ook nog steeds in de selectie van Joachim Löw. De bondscoach heeft Emre Can van Juventus opgeroepen als vervanger voor de afvallers.

Duitsland speelt op zaterdag tegen Nederland in de Johan Cruijff Arena. Op dinsdag volgt de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk.


 
Vitesse last oefenduel af: te veel blessures
Het oefenduel tussen Vitesse en sc Heerenveen van donderdag gaat niet door. Omroep Gelderland meldt dat de Arnhemmers al veel geblesseerden hebben en het risico niet willen lopen nóg meer spelers kwijt te raken. De geblesseerde selectiespelers zijn: Tim Matavz, Roy Beerens, Charly Musonda, Hilary Gong, Rasmus Thelander en Arnold Kruijswijk. Daarnaast heeft Bryan Linssen nog altijd last van zijn enkel.

De oefenwedstrijd tussen Heerenveen en Vitesse stond op donderdag 12.00 gepland, in Heerenveen. De Friezen hebben snel een andere tegenstander weten te strikken: NAC Breda. 

Wöber ontvangt alsnog uitnodiging Oostenrijkse nationale team
Ajax-verdediger Maximillian Wöber mag zich alsnog gaan melden bij de Oostenrijkse ploeg. De Oostenrijkse bond meldt dat de verdediger is opgeroepen als vervanger voor David Alaba. De linksback van Bayern München heeft last van een spierblessure en blijft zodoende in München achter om te revalideren. Oostenrijk speelt op vrijdag 12 oktober tegen Noord-Ierland voor de Nations League. Op dinsdag 16 oktober speelt Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Bij Denemarken kan Wöber twee ploeggenoten van Ajax tegenkomen:  Lasse Schöne en Kasper Dolberg zijn geselecteerd.