'Als je ziet hoe Ajax en PSV kunnen investeren, dat is voor ons niet haalbaar'

'Als je ziet hoe Ajax en PSV kunnen investeren, dat is voor ons niet haalbaar'

18-10-2018 16:54
70

John van den Brom maakt zich zorgen over de suprematie van PSV en Ajax in de Eredivisie. De AZ-trainer ondervond anderhalve week geleden de overmacht aan den lijve: op bezoek in de Johan Cruijff Arena werd het 5-0.

"Dat was een zeer pijnlijke middag", erkent Van den Brom in gesprek met Voetbal International. "Er zullen heel veel clubs gaan verliezen in Amsterdam, zij hebben dit seizoen echt een sterke ploeg. Maar de wijze waaróp het gebeurde, was frustrerend. We werden echt van het veld gepoetst. Volkomen kansloos. Zonder tegenreactie."

Van den Brom merkt dat Ajax en PSV sterker zijn geworden. "Ajax walst met 5-0 over ons heen en wint moeiteloos met 4-0 bij Vitesse. Ook PSV slacht de ene na de andere tegenstander. Voor het Nederlandse voetbal is de huidige ontwikkeling niet goed. Ajax en PSV zullen dit seizoen veel voorspelbare wedstrijden spelen, terwijl hun spelers gebaat zijn bij weerstand."

AZ moet de best of the rest worden, benadrukt de trainer. "Als je ziet hoe Ajax en PSV kunnen investeren in hun selecties, dat is voor ons geen haalbare kaart. Wij zullen daar op onze eigen manier een antwoord op moeten geven. Vorig seizoen heeft bewezen dat je heel dicht in de buurt kunt komen, ondanks de financiële verschillen. Dat is opnieuw het doel."