Blind: 'Als je Chelsea en Arsenal tegenkomt, ga je het heel lastig krijgen'

Blind: 'Als je Chelsea en Arsenal tegenkomt, ga je het heel lastig krijgen'

27-10-2018 18:11
31

Daley Blind sluit niet uit dat Ajax dit seizoen opnieuw succes kan boeken in Europa. Wel is het volgens de verdediger annex middenvelder afhankelijk van in welk toernooi de Amsterdammers doorgaan: de Europa League of de Champions League?

"Of Ajax de Europa League kan winnen? "Ja, waarom niet? Ajax presteert nu goed in Europa. Je moet ook een beetje geluk hebben met de loting. Kijk maar naar de teams die er nu in zitten. Arsenal en Chelsea zitten allemaal in de Europa League. Dat zijn teams waar je het heel lastig tegen gaat krijgen, als je die tegenkomt", zegt Blind bij Inside Ajax. "Niets is onmogelijk. Ik hoorde laatst dat het spookt in de Arena bij Europese wedstrijden."

Blind speelde anderhalf jaar geleden de Europa League-finale met Manchester United tégen Ajax. "Het was zeker een dubbel gevoel. Wij keken die wedstrijden ook en zagen dat Ajax het goed deed. Ik hoopte dat Ajax zover mogelijk zou komen, maar ik hoopte niet dat het de finale zou worden. Want ik wilde koste wat kost winnen. Het was heel sneu voor Ajax op dat moment, maar het waren geen wraakgevoelens ofzo."

"De finale was een wedstrijd opzich. Wij hebben zo tegen Ajax gespeeld dat ze helemaal niet in hun spel kwamen. Wij speelden puur op het resultaat en de lange bal op Fellaini die de duels kon winnen. Er waren weinig kansen in de wedstrijd en er gebeurde ook weinig. Voor het publiek was het een saaie wedstrijd. Als wij met United op voorsprong kwamen, dan scoorde je ook heel lastig tegen ons. Dan ging de deur vaak op slot." United won het duel met 2-0.