'Koeman en Van der Weerden kunnen niet solidair zijn. Dan krijgen ze geen cent'

'Koeman en Van der Weerden kunnen niet solidair zijn. Dan krijgen ze geen cent'

29-10-2018 21:14
28

Erwin Koeman en Chris van der Weerden waren maandagmiddag tot verrassing van velen op het trainingsveld van Fenerbahçe te vinden. De twee assistenten van Phillip Cocu namen de honneurs waar na het ontslag van de hoofdtrainer.

Johan Derksen beweert dat alleen Cocu een afkoopsom heeft ontvangen. "Phillip heeft één jaar aan salaris meegekregen. Dat blijkt bijna twee miljoen euro te zijn. Maar die rijke voorzitter (Ali Koç, red.) is niet op zijn achterhoofd gevallen. Die heeft tegen Koeman gezegd: jij bent nu de nieuwe hoofdtrainer en je assistent blijft ook", laat hij maandagavond weten bij Veronica Inside.

Koeman en Van der Weerden kunnen volgens Derksen niet solidair zijn met Cocu. "Dan krijgen ze geen cent, want dat is werkweigering. Dus die moeten op de bank zitten en het seizoen afmaken." Derksen verwacht dan ook niet dat Fenerbahçe een permanente opvolger voor Cocu aan gaat stellen. "Dit seizoen is verloren. Elke toptrainer die ze nu willen hebben, is niet vrij. Het is het goedkoopste voor de club om Koeman het te laten doen. Die was er ook door verrast."

Lees ook: Fenerbahçe verrast: Koeman en Van der Weerden 'gewoon' op trainingsveld