Alves zei nee tegen City én liep Chelsea mis: Het was al helemaal rond

Alves zei nee tegen City én liep Chelsea mis: "Het was al helemaal rond"

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 17:34vr 09-11-2018 om 17:34

Dani Alves was tot twee keer toe dichtbij een transfer naar Engeland, maar heeft nooit in de Premier League gespeeld. In 2007 leek de Braziliaanse rechtsback op weg naar Chelsea, maar bleef hij bij Sevilla; tien jaar later zei hij op het laatste moment nee tegen Manchester City.

Alves had de kans op herenigd te worden met City-manager Pep Guardiola, met wie hij grote successen boekte bij FC Barcelona. De 35-jarige Braziliaan koos op het laatste moment echter voor Paris Saint-Germain. "Het was al helemaal rond, maar mijn familie en ik hebben besloten om het niet te doen", vertelt de routinier aan Sky Sports. "Als de mensen om mij heen gelukkig zijn, kan ik ook beter presteren." Guardiola had begrip voor deze beslissing, verzekert Alves. "Hij weet hoe gigantisch veel respect ik voor hem heb."

In 2007 zag hij de kans om bij Chelsea met José Mourinho samen te werken, in rook opgaan. "Ik dacht ook dat het zou gaan gebeuren. Maar dat het toch misging, lag aan de club, niet aan mij", benadrukt hij. Mourinho hoorde dat Alves zelf had geweigerd, vermoedt de Braziliaan. "Onze relatie is sindsdien niet meer zo goed. Misschien heeft hij verkeerde informatie doorgekregen. Maar het was niet mijn fout."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws