Vermeulen roemt drietal Ajacieden: 'Van die mannen straalt de klasse af'

Vermeulen roemt drietal Ajacieden: 'Van die mannen straalt de klasse af'

10-11-2018 10:49
40

Pierre Vermeulen, die als international in de jaren tachtig voor Paris Saint-Germain uitkwam, ziet de toekomst van Oranje en het Nederlandse voetbal positief tegemoet. De voormalig linksbuiten ziet veel potentieel.

"Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Van die mannen straalt de klasse af. Ze maken Ajax beter en de eerste twee maken ook het Nederlands elftal weer beter", zegt Vermeulen in De Telegraaf, vooruitlopend op het Nations League-duel met Frankrijk.

Vermeulen denkt dat Ajax er nog een zinderende titelstrijd van gaat maken met PSV. "Ze hebben ook Dusan Tadic nog in hun ploeg. Bij de eerste wedstrijd van Ajax tegen VVV zag ik welke potentie dit elftal heeft. Ik vind het helemaal niet gek dat Ajax goed presteert in de Champions League. De jonge jongens steken er elke week bovenuit en worden door hun ervaring in Europa alleen maar beter."

Vermeulen denkt spelers als De Jong en De Ligt uitgeleerd zijn in de Eredivisie. "De tweede helft van Ajax valt soms tegen omdat de spelers het wel goed vinden bij 4-0. Ze hoeven geen honderd procent te geven om een wedstrijd te winnen. Maar kijk je naar de Premier League, daar moeten Wijnaldum en Van Dijk elke week 110 procent geven om al hun wedstrijden te winnen met Liverpool."