'Real Madrid verliest aparte rechtszaak: 'z' in Benzema niet volgens de regels'

'Real Madrid verliest aparte rechtszaak: 'z' in Benzema niet volgens de regels'

11-11-2018 10:51
27

Real Madrid heeft een opmerkelijk rechtszaak verloren van de Spaanse voetbalbond, meldt Cadena SER. De bedrukking van de Real Madrid-shirts voldeed niet aan de voorschriften die de Spaanse bond (RFEF, red.) heeft opgesteld.

Alle Spaanse voetbalclubs moeten van de bond dezelfde regels in acht houden voor wat betreft het lettertype van de spelersnamen en rugnummers. Real Madrid week hier echter vanaf, meent de RFEF. De 'z' in de namen van Karim Benzema en Alvaro Odriozola werden als voorbeeld genoemd: volgens de bond week deze letter te veel af van de norm die in artikel 58 van de statuten is vastgesteld.

De Spaanse rechtbank heeft geoordeeld in het nadeel van Real Madrid. Volgens het hof heeft de Spaanse voetbalbond voor aanvang van het seizoen duidelijk gecommuniceerd over de toegestane opmaak van spelersnamen en –rugnummers en had Real Madrid kunnen weten dat het de regels overtrad. De Koninklijke komt er echter met een relatief lichte straf vanaf: de regerend Champions League-winnaar hoeft alleen maar de proceskosten te betalen.