'De Guzman verdiende twee miljoen euro, waarom heeft hij toen niets gezegd?'

'De Guzman verdiende twee miljoen euro, waarom heeft hij toen niets gezegd?'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 17:28ma 19-11-2018 om 17:28

Niet SSC Napoli, maar Jonathan de Guzman zélf is grotendeels verantwoordelijk voor zijn compleet mislukte huwelijk met de Italiaanse grootmacht. Dat zegt Raffaele Auriemma, Napoli-watcher namens Mediaset. 

De Guzman - tegenwoordig in dienst van Eintracht Frankfurt - deed zaterdag een boekje open in de Volkskrant. De voormalig Oranje-international onthulde onder meer hoe hij geschoffeerd en bedreigd werd door technisch directeur Cristiano Giuntoli. Auriemma geeft nu tegengas. "Ik heb iets gelezen over de zaak en mijn vraag aan De Guzman is: je verdiende twee miljoen euro per jaar zonder veel te doen, je stond maar zo af en toe op het veld. Waarom heb je niet meteen wat gezegd?"

"Destijds heeft hij het niet aangekaart. Nu, drie jaar later, geeft hij plots een interview. Waarom niet na drie maanden? Ik weet zeker dat de fout bij De Guzman ligt."

De Guzman vertelde in de Volkskrant onder meer dat dat Napoli had geprobeerd om hem, tegen z'n zin in, te slijten aan Sunderland. Dat verhaal zit volgens Auriemma anders. "Hij had wel degelijk beloofd mee te werken aan een transfer. Sunderland zat te wachten op de bevestiging van Giuntoli. Hij wachtte op zijn beurt op een telefoontje van De Guzman, maar die belde maar niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws