Van 't Schip kraakt 'treuzelende' verdediger: 'Het is absoluut niet professioneel'

Van 't Schip kraakt 'treuzelende' verdediger: 'Het is absoluut niet professioneel'

26-11-2018 08:58
37

John van 't Schip werd een jaar geleden nog op handen gedragen door de fans van PEC Zwolle, maar tijdens de 2-3 nederlaag tegen ADO Den Haag rolde het 'Johnny rot op' van de tribunes. De trainer is desondanks niet van plan de handdoek te gooien.

"Nee, ik blijf doorgaan en geloven in deze groep. Tenzij de jongens op een gegeven moment tegen de voorzitter zeggen: we willen niet met hem verder. Dan wordt het een lastig verhaal", zegt Van 't Schip in De Telegraaf.

De PEC-coach baalt van de nederlaag tegen ADO, maar ook van de rol van Darryl Lachman daarin. De verdediger moest zich in de 83e minuut klaarmaken om de geblesseerde Thomas Lam te vervangen. Hij had echter zoveel tijd nodig dat arbiter Siemen Mulder het spel liet hervatten. Prompt viel uit een korte corner en de voorzet van El Khayati de 2-3 van Nick Kuipers.

Volgens Van 't Schip werd Lachman in de kleedkamer aangekeken op de tegentreffer. "Het duurde allemaal veel te lang. Ik weet niet of er anders niet gescoord was, maar we hadden er wel een extra verdediger bij gehad. Of hij daarmee aan de beurt is bij mij? Ik ga daar niks over zeggen, maar het is absoluut niet professioneel. Ik ben aan het coachen en spelers moeten zorgen dat ze gewoon zo snel mogelijk klaar zijn. Dat was niet aan de orde."

"Ja, in de kleedkamer wordt daar over en weer wel wat over gezegd tussen medespelers. Iedereen is profvoetballer, broodvoetballer. Dan is het logisch dat er wat woorden vallen", besluit Van 't Schip.