'Einzelganger' Cassierra stelt teleur: 'Geeft de indruk dat-ie z'n best niet doet'

'Einzelganger' Cassierra stelt teleur: 'Geeft de indruk dat-ie z'n best niet doet'

26-11-2018 10:42
42

FC Groningen en Mateo Cassierra: het is dit seizoen nog bepaald geen succesvolle combinatie. De Ajax-huurling scoorde pas één keer in de Eredivisie. Zondagmiddag, op bezoek bij Feyenoord (1-0 verlies), wisselde Groningen-trainer Danny Buijs de spits in de rust. 

"Dat had na een half uur ook wel gekund", zegt clubwatcher Jan Veenhof in gesprek met RTV Noord"Het lijkt wel alsof hij zich nog niet helemaal thuis voelt bij FC Groningen."

William Pomp, verslaggever bij Dagblad van het Noorden, heeft zijn bedenkingen bij de instelling van Cassierra. "Het wordt de hele tijd als excuus aangedragen dat Cassierra zich nog moet wennen, maar hij is inmiddels al twee jaar in Nederland. Op een gegeven moment moet je toch wel gewend zijn, lijkt me. Het geeft ook de indruk dat hij er niet echt zijn best voor doet om te acclimatiseren."

RTV Noord-verslaggever Stefan Bleeker is stellig: de Zuid-Amerikaan 'is gewoon niet goed genoeg'. "Als hij een beetje de ruimte heeft en de tijd krijgt, dan kan hij het wel. Het viel mij op de training al op dat Cassierra er vaak in zijn eentje bij loopt, zijn hoofd wat naar beneden. Een beetje een einzelganger."