Rosario maakt indruk: 'Altijd de overtuiging gehad dat hij het makkelijk aankon'

Rosario maakt indruk: 'Altijd de overtuiging gehad dat hij het makkelijk aankon'

02-12-2018 09:55
18

Michel Kreek is trots op Pablo Rosario. Kreek haalde de PSV-middenvelder in 2014 naar Almere City en ziet nu hoe zijn voormalige pupil vaste waarde is in Eindhoven en zich staande houdt in de Champions League.

Kreek kreeg als jeugdtrainer bij Ajax al te maken met Rosario en haalde hem hoogstpersoonlijk naar Almere. "Hij moest weg bij Ajax en zijn vader belde mij", tekent de NOS op uit de mond van Kreek. "Ik wilde het toen graag van Pablo zelf horen. Ik denk dat hij bij mij uitkwam omdat wij een goede band hadden. Dat was iets wat we allebei voelden."

Binnen een mum van tijd maakte Rosario al minuten in het eerste elftal van de club uit Flevoland. "Ik kreeg een belletje van Maarten Stekelenburg (destijds trainer van Almere, red.). Die zei dat ik Pablo niet meer terug zou zien. Hij manifesteerde zich zo goed dat hij hem er bij hield."

"Hij heeft zich spectaculair ontwikkeld", vervolgt Kreek. "Ik heb wel altijd de overtuiging gehad dat hij de Eredivisie makkelijk aan zou kunnen. Dat bleek ook wel. Ik ben vooral trots op hem. Ondanks al die tegenslagen is hij nooit bij de pakken neer gaan zitten. De droom die hij had is hij nu aan het verwezenlijken."