VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: middenvelders

Gepubliceerd: maandag 31 december 2018 om 12:00ma 31-12-2018 om 12:00

Laatste update: maandag 31 december 2018 om 12:01ma 31-12-2018 om 12:01

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de middenvelders.

Voor de positie van middenvelder hebben we acht spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De twee middenvelders met het hoogste aantal stemmen krijgen een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de genomineerden.

Pablo Rosario (PSV)
Is sinds de komst van trainer Mark van Bommel niet meer weg te denken uit de basiself van PSV en draait mee alsof hij al jaren in het eerste elftal loopt. Debuteerde niet voor niets in Oranje en het lijkt een kwestie van tijd voor ook Rosario in de belangstelling van buitenlandse clubs staat.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Speelde zich in zijn eerste halfjaar bij het verrassend goed presterende Fortuna Sittard direct in de kijker. Was in de eerste seizoenshelft goed voor drie goals en vijf assists. Een transfer naar de subtop van de Eredivisie lijkt dan ook geen onlogische vervolgstap.

Frenkie de Jong (Ajax)
De meest besproken speler van de eerste seizoenshelft. Beleefde zijn definitieve doorbraak bij Ajax, maakte zijn debuut in het Nederlands elftal en wordt inmiddels begeerd door alle topclubs van Europa. Is zeker in de competitie nauwelijks op een foute pass te betrappen en weet inmiddels ook het net te vinden: wist in zijn laatste acht wedstrijden vier keer te scoren.

Jerdy Schouten (Excelsior)
Maakte de overstap van Telstar naar de Eredivisie, maar had bij Excelsior weinig tijd nodig zich aan het hogere niveau aan te passen. Is een van de uitblinkers bij Excelsior dit seizoen en heeft met zijn 21 jaar nog een hele toekomst voor zich. Dat het Italiaanse Fiorentina hem meermaals heeft bekeken, bewijst dat Schouten aan een uitstekende eerste seizoenshelft bezig is.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
Bij ADO Den Haag staat er dit seizoen geen maat op Nasser El Khayati. De middenvelder was al goed voor twaalf treffers en vijf assists. Op bezoek bij Excelsior maakte de Marokkaanse Nederlander er zelfs vier. De clubtopscorer hoopt na dit seizoen een stap hogerop te maken.

Hakim Ziyech (Ajax)
Als alles volgens plan was verlopen, had Ziyech dit seizoen niet meer in Amsterdam gevoetbald. Het liep anders en daar zullen ze bij Ajax alleen maar blij mee zijn. Is het creatieve brein van de Amsterdammers en was in veertien wedstrijden direct betrokken bij achttien goals (tien goals, acht assists).

Martin Ödegaard (Vitesse)
Verkoos een verblijf in Arnhem boven een tweede verhuurperiode aan sc Heerenveen. Had wat opstartproblemen, maar toen hij eenmaal ritme had behoorde hij wekelijks tot de uitblinkers bij Vitesse.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Met een tiende plek staat sc Heerenveen in de grijze middenmoot, maar Michel Vlap slaagde er desondanks in uit te blinken bij de Friezen. De 21-jarige middenvelder deed in alle zeventien wedstrijden mee en was goed voor acht goals en drie assists.

Andere posities

Doelman

Linksback

Rechtsback

Centrale verdedigers

Controleur

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de beste middenvelder van de eerste seizoenshelft?

Pablo Rosario (PSV)
23%
Mark Diemers (Fortuna Sittard)
2%
Frenkie de Jong (Ajax)
34%
Jerdy Schouten (Excelsior)
1%
Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
9%
Hakim Ziyech (Ajax)
28%
Martin Ödegaard (Vitesse)
2%
Michel Vlap (sc Heerenveen)
1%
(9567 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws