VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: trainer

04-01-2019 12:00
127

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ook belangrijk: de trainer! 

In totaal hebben we zeven trainers - eigenlijk acht, zie verderop - genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De coach met het hoogste aantal stemmen komt aan het roer te staan van het beste elftal van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de genomineerden:

Mark van Bommel (PSV)
Los van z'n soms wat irritante gedrag langs de lijn valt er eigenlijk geen onvertogen woord te schrijven over Van Bommel. De debuterende hoofdtrainer van PSV kan terugkijken op vijf fantastische maanden. Met zijn ploeg won hij liefst zestien van de zeventien competitieduels. 

Erik ten Hag (Ajax)
De tweede plek en de achterstand van twee punten op winterkampioen PSV is het enige smetje op een verder formidabele eerste seizoenshelft van Ajax. Ten Hag geeft talent de kans, maakt sterren als Hakim Ziyech en Dusan Tadic belangrijk en laat Ajax weer swingen. 

Dick Advocaat (FC Utrecht)
Na het snelle vertrek van Jean-Paul de Jong stond Advocaat te trappelen om het over te nemen in Utrecht. Onder leiding van de Hagenaar gaat het prima met de FC. Advocaat heeft de Domstedelingen vanuit de grauwe middenmoot naar de vierde plaats geloodst. 


Frank Wormuth (Heracles Almelo)
Duitse surprise in Twente. Wie had er voor de zomer van 2018 eigenlijk van Wormuth gehoord? De leiding van Heracles in ieder geval wel. Zij durfden het aan om Wormuth aan te stellen als opvolger van John Stegeman. Vrijwel wekelijks zorgen de Almeloërs met fris voetbal voor spektakel en veel goals. 

Maurice Steijn (VVV-Venlo)
Hij werd in de zomer gelinkt aan een aantal clubs uit de subtop en ook Feyenoord wilde Steijn maar wat graag toevoegen aan de technische staf. Hij tekende echter bij in Venlo en doet het ook dit seizoen weer uitmuntend met beperkte middelen. VVV lijkt zich totaal geen zorgen te hoeven maken over degradatie. 

René Eijer & Kevin Hofland (Fortuna Sittard)
Wat onderling de verhoudingen en wie het precies voor het zeggen heeft  - dat weten wij ook niet precies. Feit is dat trainersduo Eijer - Hofland een wereldprestatie levert met promovendus Fortuna. Een plek in het linkerrijtje na zeventien duels, echt ongekend. 

Dick Lukkien (FC Emmen)
Mister Nice Guy in Drenthe. Lukkien verdiende al een standbeeld voor het stadion van FC Emmen na de onverwachte promotie naar de Eredivisie. Slaagt hij er dit seizoen in om zich met z'n team te handhaven op het hoogste niveau, dan maakt Lukkien zich pas écht onsterfelijk. 

Andere polls

Doelman

Linksback

Rechtsback

Centrale verdedigers

Controleur

Middenvelders

Linksbuiten

Rechtsbuiten

Spits