'De Jong wil naar PSG, hij wil nu minder graag naar Barcelona of Manchester City'

'De Jong wil naar PSG, hij wil nu minder graag naar Barcelona of Manchester City'

06-01-2019 18:47 Laatste update: 07-01-2019 13:19
75

Frenkie de Jong wil hoe dan ook naar Paris Saint-Germain. Dat verzekert Daniel Riolo, een journalist van het Franse RMC Sport. Ook FC Barcelona en Manchester City zijn naar verluidt nog in de race voor de 21-jarige middenvelder van Ajax, maar die clubs lijken geen kans meer te maken.

De Telegraaf meldde vorige maand dat De Jong voor PSG gekozen heeft, maar daarna verschenen er in Engeland en Spanje alsnog geruchten over een mogelijke transfer naar City of Barcelona. Volgens Riolo heeft De Jong de knoop écht doorgehakt en wordt PSG hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe bestemming. "De Jong wil naar Parijs, hij wil nu niet meer naar Barcelona of Manchester City", vertelt Riolo aan RMC, opgetekend door diverse Franse media.

Een winterse transfer van De Jong lijkt sowieso niet door te gaan. "Ik denk dat het in de zomer gaat gebeuren. De eerste prioriteit van PSG deze winter is Julian Weigl (van Borussia Dortmund, red.)."

Riolo denkt dat PSG er goed aan zou doen als ook Matthijs de Ligt wordt gekocht van Ajax. "Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn twee spelers die er goed opstaan bij Thomas Tuchel. Het zouden twee geweldige aankopen zijn voor PSG."

Lees ook: 'PSG sprak donderdag in Amsterdam met Overmars; ook jurist aanwezig bij gesprek'

Lees ook: Tuchel weigert over Ajax te praten: 'De Ligt en De Jong worden nu niet van ons'

Lees ook: Marca: PSG heeft zich in laatste uren bij Ajax gemeld voor De Jong én De Ligt