Vilhena de 'patron' van Feyenoord: 'Hij is dominant op het veld, meer dan Clasie'

Vilhena de 'patron' van Feyenoord: 'Hij is dominant op het veld, meer dan Clasie'

17-01-2019 13:51 Laatste update: 14:00
52

Gertjan Verbeek is zeer te spreken over de ontwikkeling die Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena doormaakt. De analist verwacht dat er vanzelf een mooie club komt voor de vijftienvoudig Oranje-international.

"Op het veld is Vilhena dominant, meer dan in voorgaande jaren. Hij is sinds het vertrek van Karim El Ahmadi de patron op het middenveld bij Feyenoord", aldus Verbeek in gesprek met ELF Voetbal. "Meer dan Jordy Clasie. Ik zie Vilhena ook niet meer door een ondergrens zakken."

Volgens Verbeek is het goed voor Vilhena om te vertrekken uit Rotterdam. "Het niveau in de Eredivisie wordt schrijnend. Kijk hoe ver PSV en Ajax boven iedereen uitsteken", stelt hij. " Vilhena heeft nieuwe prikkels nodig: betere teamgenoten, betere tegenstanders. Vilhena kan goed in de rol van controleur spelen, maar ook meer vooruitgeschoven. Hij is allround en zo’n type speler is gewild. Ook gezien zijn leeftijd."

Verbeek verwacht dan ook dat de clubs vanzelf zullen komen. "Als Vilhena zo blijft spelen als voor de winterstop tegen PSV komt er zeker een mooie club voor hem."