Polak krijgt 'klap' van KNVB: Ik ben Sjaak en moet blijkbaar harder knokken

Polak krijgt 'klap' van KNVB: "Ik ben Sjaak en moet blijkbaar harder knokken"

18-01-2019 19:34
15

Sjaak Polak is tot zijn grote spijt niet toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB. De oud-prof had goede hoop op een invitatie, maar werd afgewezen door de voetbalbond.

"Dat vind ik echt heel jammer. Ik ben niet zielig en ze denken misschien: Sjaak geeft op... Nou, ik geef nooit op", zegt Polak tegen Omroep West. Het was een behoorlijke klap, erkent hij. "Tuurlijk. En die klap ben ik nog aan het verwerken. Als je toegelaten wordt, kan je je echt doorontwikkelen. Er gaan meer deuren open. Je kan bijvoorbeeld assistent worden bij een betaald voetbalclub. Maar ik ben Sjaak, en ik moet blijkbaar harder knokken voor zo'n plekje."

Polak vertrekt na dit seizoen bij derdedivisionist SJC. Waar hij komend seizoen voor de groep staat, is nog onduidelijk. Hij zou op de shortlist staan van Westlandia. "Dat ik daar op sta, is voor mij nieuw. Ik stond ook op het lijstje bij Katwijk, en als ik de verhalen mag geloven bij Quick Boys ook. Als ik alles mag geloven, had ik bij mooie clubs mogen werken. Maar ik ben Sjaak hè, dan gaat het wat lastiger. Dan ben je soms weleens de Sjaak."

Lees ookKritiek op KNVB: 'Jonker stond te oreren, maar klapte bij eerste vraag dicht'