De Boer 'troeft Barça en Real af' en haalt Zuid-Amerikaans speler van het jaar

De Boer 'troeft Barça en Real af' en haalt Zuid-Amerikaans speler van het jaar

Gepubliceerd: donderdag 24 januari 2019 om 17:56do 24-01-2019 om 17:56

Laatste update: donderdag 24 januari 2019 om 18:39do 24-01-2019 om 18:39

Frank de Boer mag opnieuw een topaankoop verwelkomen bij MLS-kampioen Atlanta United. De Amerikaanse club neemt Gonzalo Martínez voor dertien miljoen euro over van River Plate. Nog nooit betaalde Atlanta zoveel geld voor een speler.

Martínez is een aanvallende middenvelder. Hij speelde een belangrijke rol in de Copa Libertadores-overwinning op aartsrivaal Boca Juniors. Zuid-Amerikaanse voetbaljournalisten riepen de 25-jarige spelmaker vervolgens uit tot de beste speler van het continent.

"Ik ben erg blij met mijn overstap naar de Major League Soccer", zegt de Argentijn op de website van zijn nieuwe werkgever. "Atlanta heeft vele vertrouwen in mij getoond. Ik kijk ernaar uit om onder Frank de Boer te werken en geschiedenis te schrijven bij deze club." Martínez maakte in september zijn debuut voor de Argentijnse ploeg en speelde tot dusver twee interlands.

Atlanta toont zich zeer bedrijvig in de eerste weken onder De Boer. Zo versterkte de club zich eerder al met Dion Pereira van Watford. De komst van Martínez hing al enige tijd in de lucht. "Daar zaten ook Barcelona en Real Madrid achteraan", liet Guido Albers, zaakwaarnemer van de Nederlandse trainer, eerder weten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Boer in Atlanta wél slagen?

(8540 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws