'Nu Frenkie de Jong een transfer maakt, begint het bij mij niet te kriebelen'

'Nu Frenkie de Jong een transfer maakt, begint het bij mij niet te kriebelen'

25-01-2019 06:58 Laatste update: 06:59
58

Matthijs de Ligt heeft een broertje dood aan alle geruchten rond zijn persoon. Een dag na de afgeronde transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona werd de Ajax-aanvoerder gelinkt aan onder meer Paris Saint-Germain en Juventus.

De Ligt blijft zich focussen op Ajax. "Het ligt aan jullie journalisten of iedereen in de komende periode over mij heen gaat duikelen. Als jullie daar de pet naar hebben, dan zal dat ongetwijfeld gebeuren. Maar dat hoort er nou eenmaal bij in de voetballerij", aldus de verdediger tegen NUsport na de 3-1 zege op sc Heerenveen in de KNVB Beker.

"Nu Frenkie een transfer te pakken heeft, begint het bij mij niet per se te kriebelen. Het enige wat bij mij kriebelt, zijn de wedstrijden die ik ga spelen met Ajax. Dat is het enige waar ik mee bezig ben. Ik laat me niet gek maken. Ik blijf gewoon mijn eigen ding doen. Dan komt het allemaal wel goed."

De Ligt heeft wel ideeën over zijn toekomst. In het spoor van De Jong naar Barcelona vertrekken, zou een optie kunnen zijn. "Ik denk dat iedereen ooit wel een keer in zijn carrière bij FC Barcelona wil voetballen. We gaan het zien waar ik eindig. Ik ben op dit moment heel blij bij Ajax. Ik hoop hier nog een mooi seizoen, of misschien wel seizoenen, te hebben."

Lees ook: 'Juventus aan kop voor 'Chiellini-opvolger' De Ligt: Ronaldo ingezet als troef'