Hofland meldt zich op Twitter na verlies bij PSV: 'Ik snap er niks meer van'

04-02-2019 07:22 Laatste update: 08:12
114

Kevin Hofland kan de beslissingen van videoscheidsrechters in Nederland niet meer volgen. In Eindhoven was PSV met 5-0 te sterk voor Fortuna Sittard, maar in de eerste helft ontsnapte Donyell Malen aan een rode kaart.

Na twaalf minuten legde Malen een tackle van achteren op Mark Diemers. De aanvaller van PSV kreeg een gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom, die vervolgens niet door VAR Christiaan Bax naar het scherm werd geroepen om het incident nog een keer te bekijken.

Zéér merkwaardig, vindt Hofland. 'De VAR? Ik snap er niks meer van helaas. Zelf niet goed gezien tijdens de wedstrijd, maar volgens mij is dit rood', aldus de assistent-trainer van Fortuna Sittard op Twitter.

Diemers vindt ook dat Malen een rode kaart had moeten krijgen. "Hij raakte me niet super hard op mijn enkels, maar het was een tackle van achteren. In het spelregelboekje staat volgens mij dat je dan een rode kaart moet trekken", aldus het 'slachtoffer' in De Telegraaf.