Van Hanegem blij met herstel Larsson: 'Vilhena liep alleen pizza's te bezorgen'

Van Hanegem blij met herstel Larsson: 'Vilhena liep alleen pizza's te bezorgen'

04-02-2019 23:59 Laatste update: 05-02-2019 00:06
25

Willem van Hanegem is blij dat Sam Larsson langzaam maar zeker naar zijn beste vorm toe begint te groeien. De Zweedse vleugelaanvaller was dit seizoen vaak het mikpunt van Het Legioen, maar volgens Van Hanegem was dat niet terecht.

Larsson rendeerde tijdens de eerste maanden van het seizoen niet optimaal, doordat de veldbezetting van Feyenoord niet klopte, oordeelt De Kromme bij Recht uit Rotterdam. "Als hij ondersteuning krijgt, is het gewoon een goede speler. Maar als je hem aan zijn lot overlaat... Die jonge linksback (Calvin Verdonk, red.) moest er elke keer weer overheen en die Vilhena liep weer pizza's rond te brengen. Nu speelt hij gelukkig wat meer vanuit de zone, maar er vielen eerst zulke grote gaten op het veld."

En dan werd Larsson ook nog uitgefloten door de Feyenoord-fans. "Dan wilde hij een actie maken, bal kwijt. Nog een actie, weer bal kwijt. En dan beginnen ze al lichtelijk te fluiten en zag je hem steeds verder zakken. Nu loopt hij met zijn borst vooruit en zie je dat het gewoon een goede speler is."

Lees ook: Van Hanegem schetst ideale Feyenoord-plaatje: 'Toch 70 miljoen binnengebracht'