De Jong na Ajax - Real: Hij is een heel goede voetballer, soort natuurtalent

De Jong na Ajax - Real: "Hij is een heel goede voetballer, soort natuurtalent"

13-02-2019 23:28 Laatste update: 14-02-2019 01:30
59

Frenkie de Jong weigert de handdoek te gooien na de 1-2 nederlaag van Ajax tegen Real Madrid. De middenvelder was te spreken over het optreden van de Amsterdammers én zijn eigen spel.

De Jong oogde woensdagavond in de Johan Cruijff Arena weer onbevangen en toonde zijn vorm van voor de winterstop. "Zaterdag en eigenlijk in alle wedstrijden na de winterstop was ik wat minder onbevangen. Er zat wat meer twijfels in de acties dan normaal. Vandaag was het iets beter", zegt de Oranje-international tegen Ziggo Sport.

De Jong had Real Madrid-vedette Luka Modric als directe tegenstander. "Dat was zeker leuk. Dat motiveerde wel extra", stelt de toekomstig speler van FC Barcelona. "Hij is een heel goede voetballer, een soort natuurtalent. Het is moeilijk om hem echt onder druk te zetten, maar ik denk dat we het als team wel goed gedaan hebben."

Een tegenvaller was de afgekeurde goal van Nicolas Tagliafico. "Dat was jammer. Maar we zeiden gelijk tegen elkaar: als hij niet telt, gaan we door. Ik weet eigenlijk niet of hij terecht is afgekeurd. Meestal valt hij in het voordeel van het grotere team. Dat hebben wij ook wel eens gehad natuurlijk. Maar heel teleurstellend uiteindelijk."

De Jong beseft dat Ajax voor een loodzware opgave staat op 5 maart, maar blijft positief. "Ik denk dat als wij zo spelen in Bernabéu, dat er nog niets beslist is. Wij moeten met moed spelen en zij hebben ook wat meer druk van het eigen publiek." Real kan in ieder geval niet beschikken over de geschorste captain Sergio Ramos.