'Van Hooijdonk zit bijna aan wedstrijdenmax en lijkt dit seizoen klaar bij NAC 1'

'Van Hooijdonk zit bijna aan wedstrijdenmax en lijkt dit seizoen klaar bij NAC 1'

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 08:04di 19-02-2019 om 08:04

Sydney van Hooijdonk is dit seizoen zeven keer ingevallen namens NAC Breda, maar lijkt niet op nog meer speeltijd in de Eredivisie te hoeven rekenen in het restant van het seizoen. Volgens BN DeStem hikken de Bredanaars tegen de reglementen van de KNVB aan.

Die schrijven voor dat spelers niet meer voor het Onder 19-elftal van hun club uit mogen komen, wanneer ze meer dan zeventien wedstrijden voor het eerste én tweede elftal in de benen hebben. De zoon van Pierre van Hooijdonk kwam zowel voor NAC 1 als voor Jong NAC zeven keer in actie dit seizoen en zit dus bijna aan zijn maximum.

NAC wil Van Hooijdonk volgens BN DeStem zo veel mogelijk speeltijd gunnen en wil daarom niet het risico lopen dat hij niet meer inzetbaar is voor het Onder 19-elftal. Op de zaterdagmiddagen is hij vrijwel zeker van negentig minuten, terwijl hij het bij het eerste elftal vooral moet doen met korte invalbeurten. Zeker nu clubtopscorer Mitchell te Vrede op de weg terug lijkt na een blessure, is de kans op speeltijd verder afgenomen voor de negentienjarige spits.

Poll

Snap jij de overwegingen van NAC?

(1186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws