De Ligt: We gaan ervoor zorgen dat dat niet gaat gebeuren

De Ligt: "We gaan ervoor zorgen dat dat niet gaat gebeuren"

24-02-2019 15:51 Laatste update: 17:07
24

Ajax is hard op weg om een Eredivisie-record te verbreken. Als de Amsterdammers zo doorgaan met scoren komt de ploeg na 34 wedstrijden uit op een gemiddelde van 121 doelpunten. Het record staat op 122 treffers.

Bennett van Fessem
DEN HAAG

"Goals maken helpt ons om de wedstrijden te winnen, dat is het belangrijkste", vertelt Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt aan VoetbalPrimeur. "Je kunt wel 122 goals maken, maar als je niet met de schaal staat, heb je er weinig aan. Het is voor ons het belangrijkste om de titel te pakken."

De Ligt richt het vizier met Ajax op de wedstrijd tegen Feyenoord van komende woensdag, in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. "Het is de halve finale en je kunt een plek in de finale krijgen, maar wij zijn niet in de positie dat we wedstrijden belangrijker kunnen maken dan de andere. We strijden nog op drie fronten mee. Iedere wedstrijd is belangrijk."

Ajax werd een paar weken geleden met 6-2 afgedroogd in De Kuip. De Ligt rekent niet op een nieuwe afstraffing. "We gaan ervoor zorgen dat dat niet gaat gebeuren."

Bekijk hieronder het volledige interview met Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, die op meer zaken ingaat!