Van Hanegem schaamt zich diep: Wie dit doet, kan geen echte Feyenoorder zijn

Van Hanegem schaamt zich diep: "Wie dit doet, kan geen echte Feyenoorder zijn"

01-03-2019 14:18
132

Willem van Hanegem schaamt zich diep voor het grote spandoek dat voor de aftrap van Feyenoord - Ajax in De Kuip werd getoond. Daarop waren verwijzingen naar Abdelhak Nouri en de overleden Ajax-fan Carlo Picornie te zien.

Omdat ruim honderd mensen aan het spandoek van supportersclub FSV De Feijenoorder hebben gewerkt, is het niet bekend wie verantwoordelijk is voor de smakeloze verwijzingen. Van Hanegem reikte onlangs nog de jaarlijkse Willem van Hanegem Trofee uit aan één van de vele spandoekmakers bij Feyenoord.

"Maar als deze spandoeken zijn gemaakt door dezelfde mensen, dan heb ik er spijt van dat ik hen de prijs heb gegeven. Dit is ver beneden alle peil. Wie dit doet, kan geen echte Feyenoorder zijn", reageert het Feyenoord-icoon tegenover het Algemeen Dagblad.

"Als dit zo bedoeld is, vind ik het heel erg dat deze mensen de schoen (de prijs is in de vorm van een voetbalschoen. red.) hebben gekregen. Ik hoop nog steeds dat dit niet zo is, dat het allemaal niet zo bedoeld is, maar ik vrees dat de feiten voor zich spreken", aldus Van Hanegem. "Ze moeten nu ook niet met smoesjes aankomen. Die groep van spandoekmakers moet nu duidelijk zeggen: Hier willen wij niks mee te maken hebben."

Lees ook: Supportersvereniging Feyenoord reageert na ophef over spandoek: 'Verwerpelijk'