Update: zaakwaarnemer bevestigt slecht Romero-nieuws: 'Kijken hoe het herstelt'

Update: zaakwaarnemer bevestigt slecht Romero-nieuws: 'Kijken hoe het herstelt'

04-03-2019 20:48 Laatste update: 10-03-2019 13:16
105

Een grote tegenvaller voor PSV en Maximiliano Romero. De Argentijnse miljoenenaankoop heeft een knieblessure opgelopen en ligt opnieuw weken uit de roulatie.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Romero raakte afgelopen vrijdag geblesseerd bij Jong PSV, dat tegen Helmond Sport speelde. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder op maandag al dat Romero in het ziekenhuis werd onderzocht. Inmiddels is duidelijk dat de Argentijn voorlopig niet in actie komt.

De Telegraaf schrijft dat het seizoen van Romero 'normaal gesproken' voorbij is. Hij raakte geblesseerd aan de knie waar hij bij zijn vorige club Velez Sarsfield ook al geblesseerd aan raakte. Romero maakte dit seizoen slechts negen speelminuten in PSV 1. Dat was op 11 augustus in het met 4-0 gewonnen duel met FC Utrecht, de eerste Eredivisie-wedstrijd van dit seizoen.

De periode van Romero in Eindhoven is een aaneenschakeling van teleurstellingen. De Argentijn, waar PSV ruim tien miljoen euro voor heeft betaald, raakte meerdere keren geblesseerd en kwam voor de rest alleen uit voor Jong PSV. De teller staat op negen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Update 20:46 uur: Zaakwaarnemer Roly Zarate bevestigt tegenover het Eindhovens Dagblad dat Romero geblesseerd is geraakt. "We gaan kijken hoe het herstelt", is zijn reactie. Romero moet afwachten of hij met Argentinië mee kan doen aan het WK O20, dat op 23 mei in Polen begint. "Hopelijk verliest hij die kans niet", zegt Zarate.