PEC-uitblinker gratis op te halen: 'Heerlijk die luxe, maar verrast me wel beetje'

PEC-uitblinker gratis op te halen: 'Heerlijk die luxe, maar verrast me wel beetje'

11-03-2019 08:44
24

Mickey van der Hart had een belangrijk aandeel in het doelpuntloze gelijkspel van PEC Zwolle tegen AZ. De 24-jarige doelman werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar dreigt na dit seizoen transfervrij uit Overijssel te vertrekken.

"Ik heb meer goede wedstrijden gekeept, maar ik denk wel dat dit mijn beste was dit seizoen, ja. Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit. Ik had weinig te doen", zegt Van der Hart in gesprek met De Stentor. "Ik merkte dat AZ niet wist wat het met ons aan moest. Na rust werden zij steeds sterker. Het gelijkspel is dan ook terecht."

De uitblinkende sluitpost heeft een aflopend contract. PEC heeft door de degradatiestrijd nog geen duidelijkheid over het budget voor volgend seizoen en probeert een beslissing zo lang mogelijk uit te stellen, weet de regionale krant. Daardoor loopt de nummer dertien van de Eredivisie het risico dat Van der Hart gratis wordt opgepikt door een andere club.

"Heerlijk, die luxe", reageert de oud-Ajacied. "Ik heb van PEC nog niets gehoord en van andere clubs ook niet. Dat PEC nog niets heeft laten horen, verrast me wel een beetje. Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat zij de balans opmaken en misschien willen wachten op de nieuwe trainer. Ik sta er nog steeds open voor, al houd ik me er verder amper mee bezig. Dat komt vanzelf wel."