Hoeness prijst Van Gaal naar aanleiding van VTBL-uitzending: 'Eén van de besten'

Hoeness prijst Van Gaal naar aanleiding van VTBL-uitzending: 'Eén van de besten'

11-03-2019 18:33
53

Uli Hoeness is Louis van Gaal nog steeds dankbaar voor diens inspanningen in dienst van Bayern München tussen 2009 en 2011. Volgens de Bayern-voorzitter plukt Bayern nu nog steeds de vruchten van de het trainerswerk van Van Gaal.

De 67-jarige Amsterdammer benadrukte zondagavond bij VTBL nogmaals dat hij niet meer aan de slag gaat als trainer. "Strikt genomen is hij één van de besten ter wereld", laat de voorzitter naar aanleiding van die mededeling weten aan de Bayern-site. "Hij is ervoor verantwoordelijk dat het spel van Bayern ingrijpend veranderd is. Balbezit, positiespel... Dat heeft Van Gaal geïntroduceerd bij ons. Jupp Heynckes en Pep Guardiola hebben het vervolgens verder ontwikkeld."

Van Gaal is in de ogen van Hoeness de grondlegger van het hedendaagse Bayern. "Wij hebben tot op de dag van vandaag profijt van zijn ideeën en filosofieën." De twee waren echter geen beste vrienden van elkaar: in het voorjaar van 2011 vertrok Van Gaal uit München na een botsing met het bestuur. "Het was moeilijk om met hem om te gaan. Hij gedroeg zich altijd afstandelijk", blikt Hoeness terug. "Mede daardoor was onze samenwerking niet altijd zoals ik dat voor ogen had."

Lees ook: Van Gaal legt uit: "Ik kan toch niet maar door blijven gaan?"