'Ödegaard kon Duitse transfer maken: twee clubs wezen talentvolle Noor af'

'Ödegaard kon Duitse transfer maken: twee clubs wezen talentvolle Noor af'

16-03-2019 09:42
20

Martin Ödegaard kon afgelopen zomer een transfer maken naar Duitsland, maar twee Bundesliga-clubs zagen het onvoldoende in de talentvolle Noor (20) zitten. Dat meldt het Duitse BILD.

Naar verluidt werd Ödegaard aangeboden bij zowel FC Nürnberg als Fortuna Düsseldorf, maar beide clubs lieten de mogelijkheid om de middenvelder aan te trekken passeren. Ödegaard maakte onvoldoende indruk op Nürnberg na zijn periode bij sc Heerenveen en Düsseldorf zag in hem niet de juiste speler.

Vitesse huurde Ödegaard vervolgens van Real. Daar speelt hij tot de komende zomer. In Arnhem behoort de middenvelder bijna wekelijks tot de uitblinkers van de ploeg van Leonid Slutsky. De Spaanse krant Marca meldde onlangs dat Ajax belangstelling heeft in Ödegaard.

"Ik heb het ook gezien, maar ik weet niet of het waar is", zei Ödegaard vorige week zondag tegen VoetbalPrimeur. "Er zijn altijd veel geruchten, dat hoort erbij. Wanneer je het goed doet en je maakt goals, dan praten mensen over je. In de zomer gaan we met Real in gesprek. Daarna gaan we keuzes maken. Ajax is een mooie club, maar ik wil niet nog meer speculatie de wereld in helpen."