'Als speler fluisterde Ten Hag de trainer in de rust in hoe we moesten spelen'

'Als speler fluisterde Ten Hag de trainer in de rust in hoe we moesten spelen'

26-03-2019 23:51
21

Voor Andy van der Meyde was het geen verrassing dat Erik ten Hag trainer werd. De voormalig vleugelaanvaller maakte Ten Hag mee als speler bij FC Twente en merkte al dat hij aanleg had voor het trainersvak.

Van der Meyde speelde één seizoen op huurbasis bij de Tukkers en kwam daar samen te spelen met de huidige Ajax-trainer. "Hij zat daar al in de rust te vertellen hoe we het moesten gaan doen, dat zat er al wel in", zegt Van der Meyde tegenover Voetbal International. "Het is geen verrassing dat hij trainer werd voor mij, hij fluisterde de trainer volgens mij gewoon in hoe we het moesten doen."

De 39-jarige Van der Meyde kwam in zijn actieve carrière uit voor zowel Ajax als PSV, maar heeft zondag tijdens het onderlinge duel tussen de twee titelkandidaten een duidelijke voorkeur. "Ik hoop dat het hele middenveld bij PSV geblesseerd raakt", grapt hij. "Dat ze de wedstrijd erna dan weer kunnen spelen. Nee, meestal doen ze het goed in de Arena. Ajax moet met de kop erbij zijn, geconcentreerd spelen en winnen."