Van Geel vertrekt na acht jaar bij Feyenoord: Negatieve aandacht

Van Geel vertrekt na acht jaar bij Feyenoord: "Negatieve aandacht"

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2019 om 13:00wo 27-03-2019 om 13:00

Laatste update: woensdag 27 maart 2019 om 14:01wo 27-03-2019 om 14:01

Technisch directeur Martin van Geel vertrekt per 1 juli bij Feyenoord. Dat maakt de club woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. 

"Ik trek hier straks trots over wat we met elkaar de afgelopen acht jaar hebben bereikt de deur achter me dicht. Het is een prachtig avontuur geweest en we hebben met elkaar een reeks successen geboekt, waarvan werkelijk niemand vooraf geloofde dat we dat zouden kunnen bereiken", licht Van Geel zijn afscheid toe op de website van de club.

"Natuurlijk is het spijtig dat het straks eindigt, want met de directe collega’s had ik nog jaren door kunnen werken, maar het lot van een td is dat successen uit het verleden en waar je als club vandaan komt door een deel van de buitenwacht snel zijn vergeten als het een periode minder draait. Dat is jammer, maar zo werkt het nu eenmaal."

Van Geel wijst naar alle 'negatieve aandacht' rond zijn persoon. "Dat is niet goed voor Feyenoord. Vandaar dat ik ruimte maak. De komende maanden zal ik zorgen dat ik alle dossiers zo goed mogelijk achter laat voor mijn opvolger. Van wat ik na 1 juli ga doen heb ik nog geen idee, maar ik zit nog vol energie en ambitie. Ik hoop dat de club volgend seizoen met een nieuwe td en een nieuwe hoofdtrainer weer met fris elan op jacht kan naar nieuwe successen."

Van Geel was sinds 2011 technisch directeur in De Kuip. Hij stelde onder meer Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst aan als trainers. In 2017 beleefde Van Geel zijn grootste succes in Rotterdam-Zuid. Feyenoord werd in dat jaar kampioen. 

Poll

Goede zaak dat Van Geel vertrekt?

(6690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws