De Graafschap wordt bestolen en ziet Heracles met de drie punten vertrekken

30-03-2019 21:36
55

Heracles Almelo heeft De Graafschap in Doetinchem van drie punten beroofd. De Superboeren stapelden met een 1-0 voorsprong op zak kans op kans, maar lieten die mogelijkheden steeds liggen. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten draaide Heracles alles om en nam het de onverdiende zege mee naar Almelo.

De Superboeren, gesteund door het immer fanatieke thuispubliek, trokken direct vanaf de aftrap ten strijde. Dat werd al na een kwartier beloond. Na een fijne combinatie tussen Youssef El Jebli en Charlison Benschop scoorde laatstgenoemde en kon De Vijverberg juichen. Dat had het stadion echter nog veel vaker moeten doen in de eerste helft. De Graafschap domineerde en stapelde kans op kans, maar wist het overwicht maar niet uit te drukken in de score.

Het was keeper Janis Blaswich die als redder in nood optrad voor Heracles. Vlak na de 1-0 van Benschop redde hij knap op een inzet van El Jebli en ook Benschop kreeg de bal na 34 minuten niet langs de Duitse doelman. Vlak voor rust was Blaswich wel geslagen, maar zag hij tot zijn opluchting dat de pegel van El Jebli op de kruising uiteen spatte.

Ook na de rust kon Heracles, dat voor de pauze slechts eenmaal gevaar stichtte via Kristoffer Peterson, geen potten breken. Op het uur kwamen de Heraclieden wederom goed weg toen Delano Burgzorg de paal raakte en in niets leek het er op dat de ploeg van Frank Wormuth nog een resultaat zou behalen in Doetinchem. Tien minuten later zag de wereld er heel anders uit.

In minuut 65 volleyde Brandley Kuwas uit het niets een afgeslagen corner in één keer binnen en vijf minuten later kreeg Lerin Duarto de Vijverberg al helemaal stil met een schitterend afstandsschot, dat in de kruising plofte. Het slotoffensief dat De Graafschap ontketende leverde nog een grote kans op voor invaller Nabil Bahoui, maar het resultaat dat de ploeg van Henk de Jong verdiende kwam er niet. Daardoor blijven de Superboeren op plaats zestien staat en zet Heracles een grote stap naar de vijfde stek. Dat gaat ten koste van Vitesse, dat zaterdagavond gelijkspeelde in Den Haag.