Kritiek op 'heel stomme' Van Bronckhorst: Les één: lieg niet voor de camera

Kritiek op 'heel stomme' Van Bronckhorst: "Les één: lieg niet voor de camera"

01-04-2019 07:22
37

De uitleg van Giovanni van Bronckhorst over de reserverol van Steven Berghuis is zéér onhandig. Dat vindt Arno Vermeulen, die de Feyenoord-trainer beticht van liegen.

Berghuis ontbrak zondag tegen FC Utrecht (3-2) in de basiself van Feyenoord door een incident op de training. De aanvaller zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. Na afloop gaf Berghuis toe dat er iets was gebeurd, maar Van Bronckhorst wilde doen geloven dat zijn reserverol voortkwam uit tactische overwegingen.

"Heel stom", zegt Vermeulen bij Studio Voetbal. "Hij gaat een heel tactisch verhaal ophangen. Hij hoeft Berghuis toch niet de hand boven het hoofd te houden. Moet hij niet doen. Les één is: lieg niet voor de camera. En dat doet hij eigenlijk wel. Denk hij nu echt dat dat geheim blijft in 2019?"

Pierre van Hooijdonk denkt er het zijne van. "Na Willem II zouden er maatregelen volgen", aldus de oud-Feyenoorder. "Er is een aantal wijzigingen en hij speelt niet. Dan kunnen mensen ervan uitgaan dat hij een van de slachtoffers is."