Advocaat: 'Ik zei: je ouders zijn 25 jaar getrouwd, jij niet. Drie uur met de bus'

Advocaat: 'Ik zei: je ouders zijn 25 jaar getrouwd, jij niet. Drie uur met de bus'

06-04-2019 13:16
45

Dick Advocaat is bezig aan een trainerscarrière van liefst 38 jaar, waarin hij echter nooit zijn jeugdliefde ADO Den Haag trainde. De Kleine Generaal verwacht ook niet dat het er ooit nog van gaat komen.

De inmiddels 71-jarige ex-bondscoach is tot het einde van het seizoen eindverantwoordelijke bij FC Utrecht en maakt dan plaats voor John van den Brom. "En dan is het in Nederland voor mij gedaan”, voorspelt Advocaat in gesprek met De Telegraaf. "Achteraf was het leuk geweest om ook ADO gedaan te hebben, maar het is nu eenmaal zo gelopen."

De nestor van het trainersgilde heeft nog steeds warme gevoelens bij ADO en krijgt nog altijd kippenvel wanneer hij 'Oh Oh Den Haag' hoort. "Het is zo leuk, dat ik die mensen, over wie hij zingt, goed heb gekend. Met Theo van der Burch heb ik samengespeeld en bij Martin van Vianen (die lange Van Vianen, red.) stond ik achter het doel te kijken. Met mijn kin op het hek, want ik was nog niet zo groot toen en eigenlijk nog steeds niet."

'Je ouders zijn 25 jaar getrouwd, jij niet'
Zaterdagavond om 18.30 uur staan ADO en FC Utrecht tegenover elkaar in Den Haag. Advocaat zal na afloop niet in zijn geboortestad blijven hangen en 'gewoon' de bus in stappen. "Ik ga altijd terug met de bus. Voor de spelers was ik daar als jonge trainer heel streng in."

De Kleine Generaal weigerde als trainer van PSV ooit een verzoek van Peter Hoekstra. Die wilde na een uitwedstrijd tegen FC Groningen in het Noorden blijven, omdat zijn ouders hun zilveren bruiloft vierden. "Toen sprak ik de legendarische woorden: je ouders zijn 25 jaar getrouwd, jij niet. Dus die moest drie uur met de bus naar Eindhoven en drie uur terug. Dat zou ik nu anders doen. Maar niet voor mezelf."