Ten Hag kan zorgen over De Jong nog niet wegnemen: 'Dat werd erger en erger'

Ten Hag kan zorgen over De Jong nog niet wegnemen: 'Dat werd erger en erger'

13-04-2019 20:53 Laatste update: 21:18
61

Erik ten Hag kan de zorgen omtrent Frenkie de Jong nog niet wegnemen na de 6-2 overwinning op Excelsior in de Eredivisie. De middenvelder van Ajax moest zich zaterdag al na een klein halfuur laten vervangen met hamstringklachten.

Of het duel met Juventus in de kwartfinale van de Champions League van dinsdag in gevaar komt, weet Ten Hag niet. "Ik kan er nog weinig over zeggen. Hij had last van een opspelende hamstring en we wilden verder geen risico lopen", legt Ten Hag uit voor de camera van FOX Sports. "We stonden ook 1-0 voor dus we haalden hem er af en we moeten nu kijken hoe het zich ontwikkelt de komende uren en dagen."

Volgens Ten Hag had De Jong voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers nergens last van. "Hij was fit om te spelen, maar ik zag hem al snel niet lekker bewegen en na de eerste minuten werd dat erger en erger. Daarom hebben we besloten verder geen risico meer te nemen."

Ajax en Juventus strijden dinsdag in Turijn om een plek in de halve finale van de Champions League. De eerste ontmoeting in Amsterdam eindigde in 1-1.