Ajax publiekstrekker in Groningen: 'We hadden het twee keer uit kunnen verkopen'
Nijland (rechts) met trainer Danny Buijs

Ajax publiekstrekker in Groningen: 'We hadden het twee keer uit kunnen verkopen'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 18:52wo 17-04-2019 om 18:52

Vier dagen na het Mirakel van Turijn wacht Ajax een volle bak in Groningen. Het Hitachi Captial Mobility Stadium van FC Groningen zal zaterdag tot op het laatste stoeltje uitverkocht zijn, meldt directeur Hans Nijland vol trots.

Nijland dankt de grote belangstelling aan 'de korte termijneffecten van Ajax’ succes', vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het zit tjokvol (ruim 22 duizend toeschouwers, red.), maar we hadden het stadion nu wel twee keer kunnen uitverkopen." De scheidend FC Groningen-directeur heeft dinsdagavond vol ongeloof voor de tv gezeten. "En ik heb genoten. Het is echt hartstikke knap wat Ajax heeft gepresteerd."

Nijland hoopt dat clubs zoals FC Groningen ook mee kunnen profiteren van de Europese Ajax-successen. "Laat ik ook vooropstellen dat het ongelooflijk belangrijk is voor het Nederlandse voetbal", benadrukt hij. "Bovenal krijgt onze competitie meer aanzien en worden de eredivisiespelers meer waard. Deze halve finaleplaats van Ajax is goed voor onze hele bedrijfstak."

FC Groningen en Ajax trappen zaterdagavond om 18.30 uur af. Ajax' concurrent PSV komt een dag later om 16.45 uur in actie: ADO Den Haag is dan te gast in het Philips Stadion. De nummers één en twee van de Eredivisie staan in punten gelijk, maar Ajax is veruit in het voordeel qua doelsaldo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws