Breaking news

Update: 'Feyenoorder Jörgensen ziet transfer naar Galatasaray wel zitten'

'Kopwonder' Linssen: 'Kleinste van het veld, is niet fijn voor je tegenstander'

'Kopwonder' Linssen: 'Kleinste van het veld, is niet fijn voor je tegenstander'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 08:27zo 21-04-2019 om 08:27

Bryan Linssen is slechts 1.70 meter groot, maar hij was zaterdagavond met drie kopgoals van grote waarde voor Vitesse tijdens de 4-1 zege op PEC Zwolle. De aanvaller deelt na afloop bij FOX Sports zijn 'succesrecept'.

Bram van Polen trok al het boetekleed aan en Linssen beseft dat het voor zijn directe tegenstander geen prettige wedstrijd was. "Bizar, drie keer, al was de eerste op mijn schouders", zegt hij bij FOX Sports. "Je voelt dat als je al een keer gescoord hebt met je hoofd en je bent de kleinste van het veld, dat het niet lekker is voor je tegenstander. En als-ie dan ook nog drie keer valt, ja, dat is niet fijn voor hem."

"Ik denk dat mijn timing goed is. Ik spring eerder, waardoor hij tegen mij aan springt en niet omhoogkomt", verklaart Linssen zijn succes. "Daardoor krijg ik nog een laatste zetje, waardoor ik nog een paar centimeter hoger kom. Veel mensen zullen zeggen dat ik misschien een overtreding maak, maar ik denk dat ik gewoon slimmer ben, omdat ik eerder spring. Dan kun je lichaamscontact niet vermijden, ik kan mijn armen nergens anders laten."

Linssen staat na zijn hattrick op twaalf treffers dit seizoen. Dat hadden er meer moeten zijn, beseft hij. "Vertel mij wat. Mijn hoofd gaat me goed af, maar mijn voeten… Ik train veel op mijn traptechniek en bij voorzetten betaalt het zich wel uit. Maar het is zonde, want die laatste was wel een honderdprocentkans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws