Van Bommel lyrisch over 'superintelligente' PSV'er: 'Nee, hij mag niet weg'

Van Bommel lyrisch over 'superintelligente' PSV'er: 'Nee, hij mag niet weg'

21-04-2019 19:34 Laatste update: 19:53
106

De koptechniek van Luuk de Jong is uniek. Dat vindt PSV-trainer Mark van Bommel. Zondag, tijdens PSV-ADO Den Haag (3-1), scoorde De Jong wéér met zijn hoofd namens de titelkandidaat. De teller staat dit seizoen in totaal inmiddels op 27 treffers, een persoonlijk record voor de targetman. 

"Afgelopen week op de training waren we aan het afwerken met voorzetten. Als hij dan kopt, lijken het wel schoten. Zo hard, zo precies", aldus Van Bommel, voor de camera van FOX Sports"Hij kan niet alleen goed koppen, maar hij kan de bal ook neerleggen waar-ie wil."

"Als er een moeilijke bal komt, kan hij hem gericht bij een medespeler in de voeten leggen. Dat heb ik zelden gezien bij een speler. Daarnaast scoort Luuk ook heel makkelijk. Volgens mij heeft-ie nu al het record uit zijn eigen carrière geëvenaard. En hij heeft nog heel veel kansen gehad die er net niet ingaan."

"Misschien net zo belangrijk: hij is superintelligent. Luuk weet waar hij moet lopen. Het ziet er voetballend niet altijd even mooi uit, maar het is wel superfunctioneel. Altijd op het juiste moment op de juiste plek. Van mij mag-ie niet weg, nee. Met het hoofd is Luuk uitzonderlijk."