'Gênante huilverhalen' over Ajax: 'Feyenoord en Utrecht niet blij: lachwekkend'

'Gênante huilverhalen' over Ajax: 'Feyenoord en Utrecht niet blij: lachwekkend'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 07:37wo 24-04-2019 om 07:37

De 'huilverhalen' van onder meer Feyenoord en FC Utrecht over het verplaatsen van de 33e speelronde in de Eredivisie naar 15 mei, zijn 'lachwekkend'. Dat schrijft ex-prof Geert-Arend Roorda in zijn wekelijkse column in de Leeuwarder Courant. 

De KNVB kwam Ajax, halve finalist van de Champions League, deze maand tegemoet door een complete speelronde te verplaatsen en de Amsterdammers zo een optimale voorbereiding te bieden op de eerste clash met Tottenham Hotspur van komende dinsdag. Die beslissing werd bij diverse clubs en trainers bepaald niet positief ontvangen, merkte ook Roorda. 

'Dat clubs als Feyenoord en Utrecht er niet blij mee zijn is lachwekkend. Feyenoord speelt de laatste wedstrijd van het seizoen nu uit in plaats van thuis. Dat komt ze in Rotterdam slecht uit vanwege het geplande afscheid van Van Persie en Van Bronckhorst. Nou, het is me wat', schrijft hij woensdag.

Huilverhalen
'Dick Advocaat (foto) roept dat de vakanties al geboekt zijn en het 'allemaal wel erg lastig wordt voor zijn spelers' Kom op Dick, beetje sportief zijn. Zelfs als je bij Utrecht voetbalt, heb je – als je een beetje verstandig met je centen omgaat – het financieel meer dan goed. Het omboeken van je vliegticket naar Ibiza zal dan toch wel mogelijk zijn?'

'Al die huilverhalen van clubs die de laatste jaren erg weinig toevoegen aan het Nederlandse voetbal zijn gewoon gênant', vindt Roorda. 'Ajax investeert haar verdiende geld ook in Nederland. Emmen en Heerenveen plukken daar al de financiële vruchten van.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws