Spurs baalt van oneerlijk verschil met Ajax: 'Wij nemen risico, zij vermijden het'

Spurs baalt van oneerlijk verschil met Ajax: 'Wij nemen risico, zij vermijden het'

26-04-2019 17:14
278

Mauricio Pochettino vindt het oneerlijk dat Tottenham Hotspur zaterdag een belangrijke derby speelt tegen West Ham United, terwijl Ajax dit weekend niet in actie komt. Volgens de Argentijnse manager is van een gelijkwaardige voorbereiding geen sprake.

Ajax en Tottenham treffen elkaar dinsdag in Londen in de halve finale van de Champions League. De KNVB verplaatste speelronde 33 om de Amsterdammers meer rust te gunnen richting dat duel. "Ik klaag niet, maar ik vind het gewoon niet eerlijk", zegt Pochettino op een persconferentie. "Ik weet dat de Premier League en de FA ons ook probeerden te helpen, maar deze competitie is niet te vergelijken met de Eredivisie. Voetbal in Europa is heel anders dan in Engeland."

"Het is een feit dat Ajax meer tijd heeft om zich voor te bereiden en risico's ontloopt", vervolgt Pochettino, die met Tottenham nog aan de bak moet om zich te kwalificeren voor de Champions League. "Als je zaterdag een derby speelt met grote belangen, dan vraagt dat veel concentratie en een grote inspanning. Dat kan altijd problemen geven. Maar het is geen klacht. Het is alleen niet eerlijk. Ik had andersom hetzelfde gezegd."

"Ik wil geen debat beginnen, maar als je in de halve finale van de Champions League staat, vind ik dat beide teams dezelfde voorbereidingstijd moeten krijgen", aldus Pochettino, die pas na de wedstrijd tegen West Ham de pijlen op Ajax richt. "De waarheid is dat zij risico's vermijden en wij risico's moeten nemen", besluit hij.