Ten Hag: 'Overmars en ik concludeerden dat we spelers van mid-twintig misten'

Ten Hag: 'Overmars en ik concludeerden dat we spelers van mid-twintig misten'

27-04-2019 11:51
50

Erik Ten Hag en Marc Overmars concludeerden aan het einde van vorig seizoen dat Ajax te weinig ervaren spelers in de selectie had. De club besloot om met Daley Blind en Dusan Tadic twee routinier met Premier League-ervaring te halen.

"Marc Overmars en ik maakte aan het einde van het vorige seizoen een analyse", vertelt Ten Hag aan The Daily Mail. "De conclusie was dat we spelers misten die halverwege de twintig zijn. We misten ervaring." Ajax haalde Blind en Tadic. "Maar we waren ook blij dat Hakim Ziyech besloot te blijven."

Ten Hag kon door het WK pas laat in de voorbereiding beschikken over al zijn spelers. Dat zorgde ervoor dat hij op dat moment niet het maximale uit zijn ploeg kon halen. Ajax speelde Champions League-kwalificatieduels met Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev. Vanaf dat moment ging het lopen.

"Het werkte uiteindelijk in ons voordeel. Het team groeide snel, omdat ze zo snel belangrijke en bepalende wedstrijden moesten spelen. We speelden vroeg in het seizoen al veel 'finales'", zegt Ten Hag.

Alles viel op zijn plek, zegt Ten Hag. "We zagen Frenkie de Jong als sleutelmiddenvelder en zetten hem op het middenveld. De manier waarop hij zich heeft ontwikkeld is waanzinnig." Ten Hag weet echter dat het huidige Ajax niet bij elkaar te houden is. "De bepalende spelers zullen vertrekken. Het is vandaag de dag onmogelijk om een team lang bij elkaar te houden."