Harde beslissing van 1. FC Köln-bestuur: trainer vlak voor promotie weggestuurd

Harde beslissing van 1. FC Köln-bestuur: trainer vlak voor promotie weggestuurd

28-04-2019 10:25
31

Tweede Bundesliga-koploper 1. FC Köln heeft per direct afscheid genomen van trainer Markus Anfang. Die Geissböcke leken rechtstreeks op een directe terugkeer in de Bundesliga af te koersen, maar wisten de laatste vier wedstrijden niet te winnen.

Op woensdag 10 april bleef Köln op bezoek bij MSV Duisburg op een 4-4 remise steken. Daarna werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen titelconcurrent Hamburger SV en met 2-0 verloren van Dynamo Dresden. Zaterdagmiddag ging men in eigen huis met 1-2 onderuit tegen SV Darmstadt, waarna de clubleiding besloot om in te grijpen.

"Ondanks onze goede uitgangspositie zagen wij een negatieve trend. We moesten ingrijpen, om de promotie niet in gevaar te brengen", motiveert sportief directeur Armin Veh de beslissing. Köln moet nog drie wedstrijden spelen en staat zes punten voor op HSV en acht op SC Paderborn, die allebei nog één wedstrijd tegoed hebben. Op zondag 12 mei spelen de nummers twee en drie nog tegen elkaar.

Het ontslag van Anfang komt overigens op een opvallend moment. Na de 4-4 in Duisburg kreeg de trainer de schrik van zijn leven: zijn in het stadion aanwezige vader bleek te zijn getroffen door een hartinfarct en moest per ambulance afgevoerd worden. Anfang senior is overigens wel weer aan de beterende hand.