'KNVB-droom De Waard valt in duigen: Telstar-preses niet opvolger Van Praag'

'KNVB-droom De Waard valt in duigen: Telstar-preses niet opvolger Van Praag'

03-05-2019 08:35
46

Pieter de Waard hoeft ondanks zijn publiciteitsoffensief van de voorbije maanden weinig hoop te koesteren op het bondsvoorzitterschap van de KNVB. De selectiecommissie draagt vrijdag zijn kandidaat voor en dat is niet de markante Telstar-voorzitter, meldt De Telegraaf.

Wie vanaf 27 mei wel het stokje moet overnemen van Michael van Praag, is nog niet duidelijk. Liefst zeventig kandidaten meldden zich aan via de openlijke sollicitatieprocedure. Eén daarvan was De Waard, maar de commissie oordeelde dat hij vooral open deuren intrapte. Een van zijn stokpaardjes was dat de Nederlandse topclubs worden voorgetrokken.

Een bondsvoorzitter is echter een ceremoniële functie en niet een van een uitvoerend beleidsmaker. Toch is De Waard niet helemaal kansloos, aangezien hij zelf stelt tien schriftelijke steunbetuigingen te kunnen binnenhalen bij bondsafgevaardigden. Daarvoor heeft hij tot en met 13 mei de tijd. Met die steun kan hij zich kandidaat stellen en meedoen aan de verkiezing.

Tegelijkertijd stuit het een groot aantal bondsafgevaardigden tegen de borst dat De Waard via een achterdeur probeert de voordracht van de selectiecommissie te ondermijnen, schrijft de ochtendkrant. De Telstar-preses wordt uiteindelijk dan ook weinig kansen toegedicht.