Bewondering in Engeland voor Ajax: Zó, dat was echt heel goed

Bewondering in Engeland voor Ajax: "Zó, dat was echt heel goed"

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 08:31ma 06-05-2019 om 08:31

Nathan Aké gaf Tottenham Hotspur hoogstpersoonlijk nog een mentaal tikje, enkele dagen voor de return tegen Ajax in de halve finale van de Champions League. De verdediger van Bournemouth vindt het desondanks lastig om een favoriet aan te wijzen.

"Je hoorde na afloop direct dat ze zich snel focussen op de Champions League. Ik durf echt niet te zeggen wie de finale haalt, het kan alle kanten op", zegt Aké, die in het Premier League-duel van zaterdag kort voor tijd voor de 1-0 tekende, tegen De Telegraaf. "Tottenham moet ook zeker niet onderschat worden, nu met Son er ook bij. De ploeg heeft echt topspelers."

Aké genoot van het optreden van Ajax in Londen. Vooral het eerste half uur maakte indruk. "Zó, dat was echt heel goed." Hij merkt dat het aanzien van de Amsterdammers groeit. "Als je Real Madrid en Juventus verslaat, worden de verwachtingen hoger. Je merkt dat iedereen Ajax respecteert in Europa, ook door het goede voetbal dat ze spelen. Dat is leuk om te zien, ook met de jongens van het Nederlands elftal daarbij."

Aké wist met Bournemouth het spel van Spurs te ontregelen, maar hij denkt dat Ajax het anders aan gaat pakken. Heung-Min Son en Juan Foyth kregen zaterdag een rode kaart. "Na die gemiste kansen raakten ze een beetje geïrriteerd, dat merkte ik aan kleine dingetjes. Wij zetten goed druk, dekten goed door en zetten tackles hier en daar. Voor ons was het wel goed om ze uit hun spel te halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws