'Spurs gaat met 2-1 winnen, ik ben er heilig van overtuigd dat we de finale halen'

'Spurs gaat met 2-1 winnen, ik ben er heilig van overtuigd dat we de finale halen'

08-05-2019 14:00 Laatste update: 14:08
74

Zelfs na de 1-0 nederlaag in eigen huis zijn veel Tottenham Hotspur-fans aan de vooravond van de allesbepalende return tegen Ajax vol vertrouwen. Ricky Sacks, Spurs-supporter, voetbaljournalist en host van de populaire Britse podcast Last Word on Spurs, is er bijvoorbeeld 'heilig van overtuigd' dat zijn club zich in de Johan Cruijff Arena plaatst voor de Champions League-finale. 

Sacks zegt dat in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik heb het gevoel dat het vanavond 2-1 voor Tottenham wordt. Dit elftal heeft in Europa al zo vaak laten zien dat het kan knokken en zich nooit gewonnen geeft, ook niet na een nederlaag en in een haast onmogelijke uitgangspositie. Deze manager en deze spelers blijven zich ontwikkelen in de Champions League. Ik ben er heilig van overtuigd dat we de finale gaan halen."

Wedden

Meer odds

Natuurlijk zag ook Sacks dat Tottenham voor eigen publiek een halfuur lang scheel werd getikt door een wervelend Ajax. "Iedereen was bang dat de halve finale toen al beslist ging worden. Ajax had daar de kansen voor. Ik vond dat de wedstrijd kantelde na de invalbeurt van Moussa Sissoko. Hij zorgde er onmiddellijk voor dat Spurs grip kreeg op het middenveld. Na de pauze was het niveau van Spurs een stuk hoger."

"Voorin ontbrak het bij Tottenham aan stootkracht. Nu is Heung-min Son terug en Sissoko, helemaal fit, staat in de basis. Daarom denk ik dat we een enorme kans hebben om te winnen en de finale te bereiken."

De 1-0 nederlaag in het Tottenham Hotspur Stadium heeft Sacks en veel andere Spurs-fans gemengd gevoelens bezorgd. "Die eerste helft was heel frustrerend om te zien. Ajax was zo veel beter, een dikke nederlaag hing even in de lucht. Maar: als je dan toch verliest, dan is 0-1 nog een relatief goede uitslag. Het is maar 0-1, zo kijken de supporters er nu naar. Er was direct na de wedstrijd sprake van een bepaalde opluchting. Met Son en Sissoko vanaf de eerste minuut verwacht men woensdag toch een ander, beter Tottenham."

Massive
Sacks kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een Son-in-vorm is voor Spurs. "Door de blessures van Harry Kane en Dele Alli waren alle ogen al vaker op hem gericht dit seizoen. Son is een massive player voor dit elftal. Hij is heel veelzijdig. Ik denk dat de spelers van Ajax schrikken van zijn snelheid en explosiviteit. Tegen Borussia Dortmund en Manchester City zag je al hoe makkelijk hij scoort."

"Iedereen in Engeland is diep onder de indruk van Ajax. Het gaat allemaal zo makkelijk, het voetbal is leuk om naar te kijken, je zou bijna vergeten dat het een hele jonge ploeg is. Donny van de Beek en Hakim Ziyech worden aan Spurs gelinkt, klopt, maar dat komt in de zomer wel. Ik denk dat dit de grootste, meest belangrijke wedstrijd voor Tottenham is in de afgelopen vijftig jaar. Massive. We kunnen de finale van de Champions League halen - en dat gaat ook lukken, dat geloof ik echt. Ik hoop op een historische glory, glory night voor ons."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)