Huldiging Ajax bij landskampioenschap donderdagmiddag op Museumplein

Huldiging Ajax bij landskampioenschap donderdagmiddag op Museumplein

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 08:22ma 13-05-2019 om 08:22

Ajax wordt donderdag vanaf 16.00 uur gehuldigd op het Museumplein. Dat heeft de gemeente Amsterdam bevestigd. Ajax pakt aanstaande woensdag tegen De Graafschap zo goed als zeker de titel.

Door de 4-1 zege van FC Utrecht en de nederlaag van PSV bij AZ, kan Ajax de landstitel bijna niet meer ontgaan. De gemeente Amsterdam heeft zondag laten weten dat de voorbereidingen voor de huldiging maandag beginnen.

'De Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) hecht aan een feestelijke huldiging voor alle supporters van Ajax maar zeker ook aan een veilig verloop', zegt een woordvoerder van de gemeente. 'Hoewel het pas woensdag definitief duidelijk is of Ajax het landskampioenschap verovert, is het noodzakelijk om op maandag te starten met de voorbereidingen in verband met de openbare orde en veiligheid.'

Omwonenden en ondernemers in de buurt van het Museumplein worden volgens de gemeente 'via verschillende kanalen' geïnformeerd. Ajax mocht lange tijd niet op het Museumplein worden gehuldigd, omdat fans van de club zich in het verleden veelvuldig misdroegen.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws